Websites

www.bartimeus.nl
www.eduvip.nl www.schriftje.nl
www.aangepast-lezen.nl
www.dedicon.nl
www.b-link.nl
www.robotekst.nl
http://www.eduvip.nl/vipagenda/
http://www.eduvip.nl/vipagenda/

Opening nieuwe schooljaar.

Thema: Hoe wordt ons boek?

Een nieuw schooljaar, andere klasgenootjes, een andere juf, nieuwe dingen leren, enz.

Meneer van Schaik opende met het welkom heten van alle kinderen en heel veel ouders.

Juf Anneke en juf Ellen vertelden, verkleed in vakantie outfit, over hun wandelvakantie en vroegen de kinderen naar hun vakantieverhalen.

Sommige kinderen waren nieuwsgierig naar alle nieuwe dingen, maar er waren er ook met kriebels in hun buik… Het is ook best een beetje spannend om weer te beginnen en allemaal nieuwe dingen te moeten leren en doen. Gelukkig zijn er altijd mensen die je daarbij kunnen helpen. Juf Ellen las een bijbelverhaal over Petrus, een discipel van Jezus, die de wereld in gezonden wordt om het woord van God te verkondigen. Dat vindt hij ook niet gemakkelijk…

We zongen liedjes met elkaar over ‘geluk’ en ‘je wereld delen’.

Juf Anneke en juf Ellen hadden een plan bedacht. Eigenlijk is het nieuwe jaar te vergelijken met een leeg blad, een leeg boek dat nog volgeschreven moet worden. Dat kunnen we natuurlijk zelf doen! We maken samen een Bartimeus ‘jaarboek’! Hierin komen allemaal verhalen en foto’s van alle  leuke en bijzondere dingen die er het jaar door gebeuren. In onze eigen klas maar ook alles wat we samen beleven. Het eerste verhaal is er al, de start van een heel nieuw schooljaar, met een foto erbij van alle kinderen, juffen en meesters die hieraan mee gaan doen.

Met elkaar zullen we er een prachtig jaar(boek) van maken!

Fijne vakantie!

Herkent u deze afbeelding nog? Hiermee begonnen we ons schooljaar (helemaal onderaan deze pagina).

'Op zoek naar schatten.' 

Afgelopen jaar hebben we heel veel schatten gevonden. Benieuwd? Op de site kunt u bij de projecten zien wat we afgelopen jaar allemaal hebben gedaan, maar daarnaast hebben we ook andere schatten ontdekt. We zullen enkele schatten voor u noemen:

Vriendschap, leren lezen, samen werken, tafels, verkering, nieuwe mensen ontmoeten, 200 jaar Koninkrijk, leven in de sloot, muziek maken met fluitjes, samen op kamp, verkering, het leven in de sloot, dingen uitpraten, samen spelen... eigenlijk te veel om op te noemen.

Deze schatten nemen we allemaal mee de vakantie in. Na de vakantie hopen wij jullie allemaal weer te ontmoeten en al jullie verhalen te horen!

Fijne vakantie!

Team Bartiméus in Lochem

Afscheid bovenbouwers

Een aantal bovenbouwers heeft afscheid genomen. Dit jaar hebben we dat gedaan met het eindstuk: 'Een reis door de geschiedenisles.'

Geschreven door Kevin, met imput van de hele klas. 

Hier kunt u meer lezen over stuk en enkele foto's bekijken.

Juffendag

Dit jaar hadden we een heel speciale juffendag. We zijn namelijk met de hele school op bezoek geweest bij de brandweer! 

Hier kunt u foto's vinden en meer lezen over deze bijzondere juffendag

Kamp midden- en bovenbouw

Donderdag 25 en vrijdag 26 juni was het zover…kamp! Donderdag zijn de kinderen van de midden- en bovenbouw samen...

Lees hier verder. U kunt hier ook enkele foto's vinden.

Schoolreis onderbouw

Dinsdag 17 juni zijn wij met de onderbouw groep op schoolreis geweest.

Naar het land van Jan Klaassen. We hebben genoten van een heerlijke dag.

Lekker spelen, kijken naar een speciale voorstelling op de rand van het podium, mooi weer en een lekker ijsje.

Kortom alle ingrediënten voor een geslaagd schoolreis! Dat kunt u hier terug zien op de foto’s.

Schoolreisje van de kleutergroep

Dinsdag 10 juni zijn de kleuters op schoolreis geweest.

Wilt u weten waar? Lees dan hier verder.

Klimtoren in Lochem

Benieuwd hoe het is geweest?

Hier kunt u alvast een aantal foto's bekijken.

BIJLO VERSLAAT SPANJE…EN NEDERLAND! Vincent Bijlo geeft live commentaar bij WK-wedstrijd Nederland-Spanje in Schouwburg Lochem op vrijdagavond 13 juni.

Vincent Bijlo (1965) wilde al vanaf het moment dat hij kon praten voetbalverslaggever worden. Nu is het dan eindelijk zover. Op vrijdag 13 juni zal hij live, exclusief voor Lochem, verslag doen van de wedstrijd Nederland-Spanje. Bijlo: “ Het wordt een 80-Jarige Oorlog in 90 minuten, met een Twaalfjarig Bestand van een kwartier. Maar wel een vrolijke oorlog, een oorlog zonder geweld waarbij er veel gelachen mag, kan en moet worden. Voetbal is tenslotte maar een spel. Ik kan helaas niet garanderen dat Nederland wint, maar we gaan niet met een kater naar huis. Ik zal mijn uiterste best doen de bal hoogstpersoonlijk in het Spaanse doel te ouwehoeren. Komt dat schohhohhohhohhot...!"

Schouwburg Lochem is meer dan een theater, vandaar dit unieke Oranje-evenement. De blinde cabaretier en voetbalfan Vincent Bijlo zal live verslag doen van de bloedstollende openingswedstrijd. Voetbalfans en cabaretliefhebbers kunnen in onze Stads Lounge op een groot scherm zien wat Bijlo zelf NIET ziet. Toch zal hij in staat zijn de tv-beelden van het duel Nederland-Spanje te duiden als een prof. Hoe krijgt deze blinde voetbalkenner dat voor elkaar? Bijlo: "Het zal een bijna profetisch commentaar worden! Ik roep: die bal gaat naar rechts....en dan hopen dat het ook zo is

Doneren voor blindensport kinderen Bartiméus
De toegang voor dit evenement is gratis maar Schouwburg Lochem juicht bezoekers toe om een donatie te geven die in zijn geheel ten goede zal komen aan blindensport voor de kinderen van het Bartiméus Onderwijs in Lochem. Giften mogen ook overgemaakt worden op  rekeningnummer NL79ABNA0501485937 t.n.v. Bartimeus Onderwijs Lochem o.v.v. “Bijlo verslaat Spanje”

NOS Studio Sport maakt tv-opnames in Schouwburg Lochem
Vincent Bijlo zal een week na het Lochemse evenement ook optreden als gastcommentator bij Studio Brasil van de NOS. Tijdens Bijlo's optreden in Schouwburg Lochem op vrijdag 13 juni zal een tv-crew van NOS Studio Sport opnames maken.

GRATIS TOEGANG. Kom tijdig, vol = vol.

Vrijdag 13 juni Schouwburg Lochem
20.00 Inloop

20.30 Warming-up van het publiek door Vincent Bijlo

21:00 Live commentaar van Vincent Bijlo bij tv-uitzending Nederland-Spanje. 

Koningsspelen 2014

Wat een stralende dag was het vandaag! De ochtend startte met een heerlijk ontbijt met z’n allen in de speelzaal. Daarna keken we naar een rechtstreekse uitzending op de televisie. Koning Willem Alexander gaf namelijk het startschot voor alle sportactiviteiten in het land. Nadat hij op een heus oranjefluitje had geblazen, dansten we ‘Doe de Kanga’. Door het hele land deden daar duizenden kinderen aan mee en wij natuurlijk ook! 

Hier kunt u lezen wat we hebben gedaan en foto's van deze dag vinden.

Pasen

Pasen

Op witte donderdag vierden we ons Paasfeest. In iedere groep werd de eigen Paasviering gehouden. 

Lees hier verder.

Westerbork

Op 14 april 2014 is de bovenbouw op excursie naar Westerbork geweest. 

Hier kunt u verhalen lezen en foto's zien van deze indrukwekkende dag.

TOP dag

De kinderen van de middenbouw mochten 11 april deelnemen aan de TOP dag... Lees hier verder.

Bezoek aan de kinderboerderij

Op school waren we in de kleuterobservatiegroep bezig met het thema ´jonge dieren in het voorjaar´ . Daarom leek het ons leuk om de dieren in het echt te gaan bekijken. Dat kon op de kinderboerderij ´de Schouw´ in Zutphen. Juf Sanja van Oriëntatie en Mobiliteit ging met ons mee.

Lees hier verder.

Project vervoer

Op 10 februari 2014 zijn we gestart met het project vervoer. De opening hebben we gevierd met The Voices of Transport. Alle groepen hadden een lied uitgekozen om voor te dragen en er was een echte jury met draaistoelen en de rode knop. Meester Jaap en juf Ellen werden door de groepen gekozen als coaches. Het was een wedstrijd, dus er was ook een winnaar. De bovenbouw! De prijs was een beker gevuld met autodrop, we denken dat die al op is. Daarna kregen alle kinderen een traktatie. 

Hier onder kunt u steeds een nieuwe link vinden naar een activiteit in onze projectweek.

Reizen met het openbaar vervoer (OB en MB)

Reizen met het openbaar vervoer (KOG)

Opening projectweek

Een vuiniswagen bekijken

Politie

Bovenbouw reist met het openbaar vervoer

Stewardess op school

De brandweer

Bezoek Aviodrome

Gelukkig nieuwjaar

maandag 6 januari 2014

2014 Is begonnen. Wij wensen u een heel gelukkig en voorspoedig nieuw jaar!

De kinderen uit de bovenbouw hebben er over nagedacht wat een gelukkig nieuwjaar is. Op de foto kunt u zien wat zij hebben geschreven.


Copyright: Bartiméus Lochem

Opbrengst voor Serious Request

Vanmiddag zijn we naar de bank geweest. We weten wat de opbrengst van onze actie is.

Lees hier verder!

Kerstmarkt voor Serious Request

Vandaag gingen we op de markt in Lochem liedjes zingen en een dansje doen  om geld in te zamelen voor het goede doel Serious request! We hebben van half tien tot kwart over elf  op de markt staan zingen. Met plezier natuurlijk. Het enige wat je mee moest nemen was je vrolijke lach J. 

Hier kunt u verder lezen en enkele foto's bekijken.

Help Serious Request!!!

800.000 kinderen sterven per jaar aan diaree.

Wij gaan voor 0! Ga jij ook voor 0?!

Steun ons en ga naar de markt in Lochem op 18 december. Wij zijn er van 9.30 tot 11.00 uur.

Koop onze zelfgemaakte spullen of geef wat geld voor de liedjes die we zingen. Met een donatie kun jij de kinderen redden.

STEUN ONS!!!

 

Mocht u niet naar de markt kunnen komen, maar ons wel willen steunen? Dan kan dit via de stite van Serious Request: http://www.kominactie.nl/opdemarkt

Sinterklaas

Op 5 december was Sint bij ons op bezoek. Lees hier wat er is gebeurd!

Veluws ontzet

Terwijl vandaag 30 november, op televisie de aandacht gevestigd wordt op de aankomst van onze eerste koning, 200 jaar geleden, wordt in De Steeg herdacht dat er op diezelfde datum in deze omgeving nog behoorlijk werd gevochten. De Fransen moesten nog worden verjaagd.

Vandaag en morgen is er van alles op het terrein bij landgoed Rhederoord te beleven. De officiële opening zal vandaag plaatsvinden en er zal een prijsuitreiking zijn. Annebelle zal hierbij aanwezig zijn. Zij heeft namelijk met haar inzending een prijs gewonnen. Annebelle gefeliciteerd!

Zodra we foto's hebben kunt u ze hier vinden. Vrijdag 29 november mochten scholen alvast een kijkje nemen op het terrein. Het was een indrukwekkende dag. In dit krantenartikel kunt u alvast iets lezen. http://rheden.nieuws.nl/fotos/20131129/Ontzet-Veluwezoom-Scholieren-bezoeken-kampement .

Inmiddels kunt hier een aantal foto's vinden. Houdt dit stukje in de gaten er volgen nog verhalen van de kinderen.

Toneelvoorstelling voor de kleutergroep

De kleutergroep is naar een toneelvoorstelling geweest. Hier leest u wat zij hebben gezien en kunt u enkele foto's bekijken. 

Liesbeth en Annemarie van oogheelkunde in de klas!

Dinsdag 12 november kwamen Liesbeth en Annemarie  in de midden- en bovenbouwgroep. Zij werken bij de afdeling oogheelkunde in Deventer. 

Lees hier verder

200 Jaar Koninkrijk

Nog even en dan vieren we dat Nederland 200 jaar een koninkrijk is. In de bovenbouw zijn we met deze geschiedenis bezig.

In de klas kijken we naar het leven in die tijd.

Op 11 november mochten we twee gastdocent ontvangen en op 29 december gaan we samen naar een Kampement op Rhederoord in De Steeg.

Hier leest u meer.

Nationaal schoolontbijt


Deze week staat in het teken van ontbijten. Verschillende scholen in Nederland doen daar aan mee. Ook wij hebben woensdag 6 november ook met zijn allen ontbeten.

Hier kunt u meer lezen en enkele foto's bekijken.

Naar de bibliotheek in de kinderboekenweek met de kleutergroep.

Dinsdag 8 oktober was er in de bibliotheek in Lochem speciaal voor de jongste kinderen van 3-6 jaar een voorlees-muziekprogramma ‘muziek op schoot’, waar Sietske Vonk de kinderen voorlas en muziek met ze maakte. Ze had het prentenboek ‘Fiet wil rennen’ gekozen.
Hier leest u meer.

Opening kinderboekenweek

Woensdag 2 oktober was het weer zover: de start van de kinderboekenweek!
Het thema is deze keer: ‘klaar voor de start!’
Meer hierover leest u hier.

Opening schooljaar

Dinsdag 29 augustus was het dan zover. De schooldeuren stonden open en de kinderen kwamen de school binnen.

We hebben met elkaar liedjes gezongen. Op het podium stonden schoenen van kinderen. Deze schoenen vertelden een verhaal. Enkele kinderen mochten vertellen waar hun schoenen deze zomer waren geweest.

Er hingen ook allerlei soorten kaarten en er stond een schatkist, met een echte schatkaart.

We hebben een verhaal van Abram gehoord die op weg ging naar een nieuw en onbekend land.

We mochten nieuwe kinderen welkom heten. Ook de klassen zijn weer anders. We gaan elkaar leren kennen en ontdekken welke schatten iedereen bij zich draagt.

Wij zijn op weg in een nieuw schooljaar. Wat zullen wij dit jaar gaan ontdekken en leren?

Wij wensen iedereen een 'schat'rijk schooljaar toe!

 Het team Bartiméus Lochem

Een reis door de geschiedenisles

SO Lochem
Graanweg 1b
7242 AT Lochem.

+31 573 289020

Locatieleider:
Dhr. R.J. van Schaik